Mezi nejkvalitnější tuzemské e-shopy se po dvou letech od otevření probojoval Lidl-shop, nejpopulárnější je Spokojenýpes.cz

12. 03. 2020

Navzdory zrušení slavnostního vyhlašování přináší nákupní rádce Heureka.cz už pojedenácté výsledky soutěže ShopRoku o nejkvalitnější a nejpopulárnější český e-shop. Nejkvalitnějším e-shopem na českém trhu (Absolutní vítěz Ceny kvality) se stal e-shop Spokojenýpes.cz, který po třech letech vystřídal na první příčce tuzemského giganta s parfémy e-shop Notino.cz. V Ceně popularity udělili letos zákazníci 180 000 hlasů, zlatý ‚hattrick‘ získává e-shop ONLINESHOP.cz. Cenu Heureky získal e-shop Ovečkárna.cz. ShopRoku přináší ocenění e-shopům za jejich práci na české e-commerce, která dlouhodobě patří k evropské špičce. Kompletní výsledky všech kategorií najdete na webu shoproku.cz.

O vítězi v Ceně kvality rozhodují dotazníky spokojenosti

„Češi vloni udělili 4,5 miliónu recenzí a hodnocení e-shopů, a na jejich základě je vítězný e-shop v této kategorii vybírán,“ vysvětluje Tomáš Braverman, ředitel nákupního rádce Heureka.cz, a pokračuje: „Jsme rádi, že můžeme cenu pro absolutního vítěze Ceny kvality předat e-shopu Spokojenýpes.cz.“ Mezi špičku českých e-shopů se po dvou letech od spuštění probojoval také e-shop obchodního řetězce Lidl – lidl-shop.cz, který získal Cenu kvality v segmentu Obchodní domy. „Zákazníci v recenzích Lidlu nejčastěji chválí především rychlost doručení, cenu zboží a také kvalitu nabízeného zboží. V neposlední řadě jsou spokojeni s jeho reklamačním procesem,“ poodkrývá tajemství úspěchu Lidlu Tomáš Braverman. Mezi dalšími letošními vítězi Ceny kvality je například  e-shop 4camping.cz,  Kosmas.cz nebo 4kids.cz.

V Ceně popularity mohou hlasovat všichni internetoví uživatelé

Celkové prvenství v Ceně popularity obhájil loňský vítěz, e-shop Onlineshop.cz. „V ceně popularity mohli hlasovat všichni internetoví uživatelé. Celkem udělili téměř 180 000 hlasů, ze kterých vzešel potřetí za sebou e-shop Onlineshop.cz,“ doplňuje Tomáš Braverman. Zajímavostí je, že v kategorii Obchodní domy se stal jedničkou největší český e-shop Alza.cz.

Cenu Heureky pro Ovečkárna.cz

Do boje o Cenu Heureky se můžou každoročně hlásit e-shopy, které mají za svým vznikem nebo podnikáním zajímavý příběh, osobitý nápad nebo mají sociální přesah. O vítězi rozhoduje vždy devítičlenná porota složená z předních osobností e-commerce včetně loňského vítěze této kategorie. „Každý rok je ze stovek přihlášených e-shopů se skvělým příběhem velmi težké vybrat ty ‚nejlepší‘. Letos nakonec putuje ocenění pro e-shop, který podporuje české firmy a tradice, Ovečkárna.cz,“ říká Tomáš Braverman. Jak sami zástupci e-shopu přiznávali hned při registraci do soutěže, pro vítězství v této kategorii udělali tento rok maximum: „Po loňském třetím místě jsme v letošním roce udělali redesign, upravili jsme systém, otevřeli nový a lepší sklad, vylepšili sortiment. A to vše při maximálním komfortu zákazníka, který je u nás na prvním místě.“

Kompletní výsledky letošního ročníku jsou dostupné na webu soutěže ShopRoku.cz.

Cena Heureky 2019

Alza.cz

Šéfem brandu skupiny Heureka Group se stal Jiří Struk

26. 07. 2022