Heureka Group v Praze změnila kancelář, hlásí tím i nové sídlo

27. 06. 2022 | Adéla Berková

Zbrusu nové kanceláře v budově, která letos cílí na zisk nejvyšší certifikace udržitelnosti WELL, hlásí od června skupina evropských nákupních rádců a cenových srovnávačů Heureka Group. Heureka zakotvila v budově Mississippi House v rámci komplexu River City Prague v Karlíně. Kanceláře Heureka obsadila v budově s nejmodernějšími technologiemi, které zajišťují špičkovou péči o zaměstnance a pomáhají udržovat šetrný přístup k životnímu prostředí. Kromě Prahy jsou kanceláře Heureky v Česku také v Liberci, Plzni a v Brně, v ostatních zemích je to Budapešť a Lublaň. Projektový management stěhování zastřešovala společnost JLL, architekty zajistila společnost TÉTRIS DESIGN & BUILD S.R.O.

Tématem interiéru je marketplace (tržiště)

Prostory v rámci nově vystavěné budovy Mississippi House se staly zároveň novým sídlem celé skupiny Heureka Group, která aktuálně zaměstnává 450 lidí v regionu CEE. Zadání pro návrh workspace prostoru a specifikace požadavků vzešly z interního dotazování a konkrétních potřeb jednotlivých teamleaderů a jejich oddělení. „Hlavní myšlenkou nových kanceláří je flexibilita a spolupráce. Naším cílem bylo vytvořit místo, kde si každý může najít židli a aktuální místo dle typu aktivit, který ten den bude dělat – od potřeby co-worku nebo týmových schůzek až po focus-budky na soustřednou tichou práci. V rámci naší regionální strategie se celý koncept interiéru nese v duchu tržiště (marketplace). Proto vznikla místa s různou tématikou práce,“ vysvětluje hlavní linky kanceláří Martina Chloupková, Head of HR celé skupiny Heureka Group a pokračuje: „Klíčovým pro nás byl právě dostatek zasedacích místností, telebudek, meet-pointů a coworkových prostor. Protože i když máme možnost full-remote práce, potkávání se v kancelářích je pro nás stále hodně důležité a hodně jej podporujeme. S naším průměrným tempem růstu 10 lidí měsíčně pro Česko nás ale staré kanceláře už nezvládaly.“

Heureka Group recepce, Mississippi House, Karlín

Celkem je v Heurece nově nadesignováno 26 meeting-pointů a 150 pracovních míst, což je celkem 303 židlí, na kterých lze pracovat. Kromě 19 parkovacích míst v podzemních kancelářích, jsou samozřejmostí hlídaná místa pro jízdní kola a další alternativní způsoby dopravy.

Svojí polohou se nové prostory od těch starých neliší, Heureka i nadále zůstává na prestižním místě v Karlíně s příjemným výhledem na Prahu. „Těšíme se, že nám dopravu do kanceláří zjednoduší plánované dokončení vltavské lávky do Holešovic,“ doplňuje Martina Chloupková z Heureky.

Ve jménu udržitelnosti

Neméně důležité bylo při rozhodování také hledisko dlouhodobé udržitelnosti a společenské odpovědnosti. „Jedním z klíčových témat celé skupiny je udržitelnost. Po spuštění projektu Udržitelný e-shop a pořádání konference Udržitelnost v e-commerce jsme chtěli toto téma provázat i s naším sídlem,“ vysvětluje Martina Chloupková, Head of HR skupiny Heureka Group a pokračuje: „Sídlíme v budově, která je jednou z technologicky nejvyspělejších na českém trhu. Je zde kladen důraz na snížení energetické náročnosti, jsou využívány pokročilé možnosti recyklace odpadu či monitorování CO2, což zapadá i do naší strategie odstraňování naší uhlíkové stopy.“ V budově je do retenčních nádrží zachytávána dešťová voda, kterou je v plánu používat pro závlahu zeleně v okolí budov. Zásadní v konceptu dlouhodobé udržitelnosti je řešení speciální prosklené fasády, která zadržuje tepelné sluneční zisky při zachování vysoké propustnosti denního světla a také geotermální vrty pod budovou, které zajišťují dodávku přibližně 80 % chladu a tepla pro celou budovu.

Budově byla udělena certifikace LEED Platinum, což je mezinárodně uznávaný standard v oblasti navrhování a výstavby environmentálně šetrných a udržitelných budov, tzv. zelených, budov. Zároveň cílí na získání certifikace WELL Platinum, která dbá především na zdravý životní styl a zdravé pracovní prostředí. Zaručuje, že osvětlení, vzduch, voda ale také třeba hluková hladina splňuje ta nejpřísnější zdravotní i ekologická kritéria.

Můžete si prohlédnout galerii fotografií z kanceláří Heureka Group.
Zde najdete více informací o certifikátu LEED i certifikátu WELL, souhrnně se tématu tzv. zelených budov věnuje například web Enerfis.cz.

Heureka Group kanceláře, Mississippi House, Karlín Heureka Group, Mississippi, Karlín offices
O Heurece
Heureka.cz je největší nákupní rádce a cenový srovnávač na českém a slovenském internetu. Měsíčně Heureku navštíví 4,5 miliónu reálných uživatelů (NetMonitor) a je šestým nejnavštěvovanějším webem v Česku. Zákazníci na Heurece vybírají a srovnávají nabídky produktů z více než 38 000 internetových obchodů. Heureka pomáhá lidem nakupovat jednoduše, bezpečně a s přehledem. Heureka je součástí Heureka Group, skupiny srovnávačů zemí střední a východní Evropy.

O Heureka Group
Skupina Heureka Group, to je devět zemí střední a východní Evropy, 23 milionů návštěvníků měsíčně a nabídka z více než 55 tisíc internetových obchodů. Klíčovým posláním Heureka Group je propojování e-shopů a značek se zákazníky. Hlavním cílem je pomoci e-shopům, značkám a dalším partnerům oslovit všechny naše uživatele napříč celým regionem a poskytnout jim při tom maximální podporu po všech stránkách. Do skupiny Heureka Group patří také Árukereső.hu v Maďarsku, Compari.ro v Rumunsku, Pazaruvaj.com z Bulharska, Ceneje.si ze Slovinska, Jetfinije.hr z Chorvatska, Idealno.rs ze Srbska a Idealno.ba z Bosny.