Heureka.cz: Nepoctivé e-shopy na Heureku nepouštíme

30. 03. 2020

V současné situaci je nakupování na internetu nejbezpečnější forma nákupů. Najdou se ale podvodníci, kteří toho chtějí využít i lidé, kteří se on-line nákupů obávají. Na obě strany mince se snaží myslet Heureka.cz, největší nákupní rádce u nás. Na trhu s e-shopy se objevily desítky nových e-shopů, které zneužívají aktuální situace, a roušky a respirátory nabízejí za přemrštěné ceny. Heureka.cz tak zpřísnila systém kontroly pro registraci e-shopů. Na svoje stránky do kategorií, kterých se to týká, navíc Heureka přidala hlášku o pečlivější kontrole prodejců a důkladnějšímu srovnání cen.

Nově založené e-shopy s rouškami na Heureku nepouštíme, zbytek pečlivě sledujeme

Na přemrštěné ceny některých prodejců tak reaguje Heureka výrazným upozorněním v konkrétních kategoriích. „V kategoriích, ve kterých se ve větší míře objevují přemrštěné ceny a mnoho nových, neověřených prodejců, zákazníky pomocí výrazné lišty upozorňujeme, aby byli obezřetnější více než kdy jindy,“ říká k tomu Veronika Molčanová, šéfka Zákaznického servisu Heureky a dodává: „Navíc, všechny e-shopy, které se nově na Heureku registrují, speciálně prověřujeme. V případě nově, narychlo založených e-shopů s rouškami jejich vstup na Heureku neschvalujeme.“

Kromě nových e-shopů se Heureka stará také o kontrolu těch stávajících. „Všechny e-shopy označené ČOI jako rizikové na Heurece blokujeme. Zároveň sledujeme nové recenze a v případě podezřelých e-shopů je preventivně blokujeme také. Znamená to, že jejich nabídku zákazníci u nás už nenajdou,“ dodává Molčanová. Zákazníkům také doporučuje sledovat recenze e-shopů a vybírat si jenom ty spolehlivé a důvěryhodné s certifikátem Ověřeno zákazníky.

O stovky procent vzrostly na internetu šicí stroje nebo běžecké pásy

Kromě roušek, dezinfekcí, rukavic a dalších úklidových prostředků vzrostl v souvislosti s aktuální situací na internetu enormně zájem o ‘netradiční’ kategorie. „O několik set až tisíc procent vzrostl zájem například o šicí stroje a domácí pekárny a také o veškeré vybavení na cvičení - různé činky, běžecké pásy nebo cyklotrenažéry. A v posledních dnech je velký zájem také o trvanlivé potraviny, hlavně mouky nebo těstoviny, a také o potápěčské masky,” doplňuje šéf analytiků v Heurece Michal Buzek.

Doplňující informace:

Na Heurece v současné době, z důvodu častějšího výskytu nepoctivých prodejců, pečlivě prověřujeme e-shopy, které se na Heureku nově registrují. Po zákazníky jsme také na hlavní stránce připravili infolištu, na které najdou aktuální informace o online nákupech, o dopravcích nebo online platbách. Zároveň se mohou podívat na stránku koronavirus.heureka.cz, kde najdou inspiraci na produkty, které by se jim moly v současné době hodit.

Zákazníci najdou na Heurece přes 29  miliónů produktů, jednoduše vyfiltrují všechny, které jsou dostupné skladem a u ověřených prodejců mohou přímo z domova nakupovat jednoduše a bezpečně. Při nákupu přes Heureka Košík mohou zákazníci využít Garanci nákupu.

Šéfem brandu skupiny Heureka Group se stal Jiří Struk

26. 07. 2022

Brand marketing skupiny Heureka Group vede od července Jiří Struk (41). Jedním z jeho klíčových cílů v nové roli bude pokračovat ve sjednocování a posilování brandu skupiny jako evropského lídra a mar…