Finance ve skupině Heureka Group nově vede Luboš Kratochvíl

02. 05. 2023 | Lucie Dlouhá

Šéfem finančního oddělení v Heureka Group se od května stává Luboš Kratochvíl (42). Do skupiny přináší bohaté zkušenosti s finančním a strategickým řízením, posledních 6 let totiž působil ve společnosti Provident Financial, z toho 1,5 roku jako finanční ředitel. Jedním z klíčových úkolů Luboše Kratochvíla v Heureka Group bude podpora růstové strategie firmy ze strany finančního týmu a nastavení efektivní komunikace v rámci vedení skupiny, s akcionáři i vůči ostatním oddělení skupiny.

Vedení mezinárodního týmu, který se stará o finance skupiny Heureka Group, od května přebírá Luboš Kratochvíl. “Luboš přichází jako odborník s mnohaletými zkušenostmi, jsem tedy přesvědčený, že i díky němu zvládneme projít současným světově ekonomicky náročným obdobím a naopak budeme schopni nastavit naše finanční plány a strategie tak, abychom se zvládli co nejvíce přiblížit naší vizi, kterou je pomáhat lidem nakupovat chytře, bez jakýkoliv hranic,” komentuje příchod nového člena vedení Tomáš Braverman, generální ředitel Heureka Group.

Během května si Kratochvíl přebere agendu od odcházejícího Lukáše Gulíka, který během svého čtyřletého působení v Heureka Group realizoval mnoho velkých projektů a také vybudoval mezinárodní finanční tým. “Mým dalším úkolem po převzetí běžné agendy bude nastavit finanční směřování a rozhodování v jednotlivých oblastech tak, aby bylo v souladu s plány celé skupiny, generálním ředitelem a investory,” říká ke své nové roli Luboš Kratochvíl.

Luboš Kratochvíl před nástupem do společnosti pracoval na vedoucích pozicích v oblasti financí, telekomunikací a auditu. Poslední 1,5 roku působil v roli finančního ředitele v Provident Financial, kde celkem strávil 6 let. Jako finanční ředitel byl členem výkonného týmu a zodpovídal za obchodní výkonnost a strategické plánování a finanční řízení společnosti, včetně interního hodnocení rizik a finančních plánů. Stejně dlouho, tedy 6 let, pracoval jako ředitel finančního oddělení v UPC Česká a Slovenská republika a 7 let jako manager ve společnosti Ernst & Young (audit a TAS).

Luboš volný čas rád tráví se svými blízkými, věnuje se aktivnímu běhu a turistice.